Sensory Evaluation of Food av Harry T. Lawless, Hildegarde Heymann
Produktbeskrivelse
Feltet sensorisk vitenskap har hatt en bemerkelsesverdig vekst siden den forrige utgaven av denne boken ble publisert. For femten år siden var tidsskriftet 'Food Quality and Preference' relativt nytt, men i dag har det oppnådd en fremtredende posisjon som en viktig kilde for forskning på metoder for sensoriske tester, blant mange andre emner. Hundrevis av artikler som er relevante for sensorisk testing har blitt publisert i dette og andre tidsskrifter som 'Journal of Sensory Studies'. Kunnskapen om de intrikate cellulære prosessene i kjemoresepsjon, samt deres genetiske grunnlag, har gjennomgått en revolusjon, som kulminerte i tildelingen av Nobelprisen til Buck og Axel i 2004 for deres oppdagelse av den olfaktoriske reseptorgenenes superfamili. Statistiske metoder har også hatt betydelige fremskritt. Sensometriske møter har utviklet seg til livlige og godt besøkte årlige arrangementer. Idéer som Thurstonian-modellering, som ikke var utbredt for femten år siden, er nå en del av den daglige tankegangen til mange sensoriske forskere. Dette verket dokumenterer og utforsker disse utviklingene, og gir leseren en dypere forståelse av både teorier og metoder i sensorisk evaluering av mat.