Fra forretter til kaker og desserter, denne boken byr på et variert utvalg av oppskrifter som kombinerer de ferskeste ingrediensene. Bruk av helkorns mel, olivenolje, sitroner, yoghurt og ost, samt ville urter, gjør at rettene vil tilfredsstille både vegetarianere og entusiaster av tradisjonell gresk mat. Forfatteren presenterer 200 oppskrifter som belyser religiøse, historiske og kulturelle påvirkninger på gresk matlaging. I tillegg deler han personlige anekdoter fra sitt liv i Hellas og beskriver folkemessige tradisjoner. Boken inkluderer en imponerende samling av fristende retter som Agurk- og Yoghurt Dip, Bønnesuppe med Sterke Paprika, Kikerter med Aprikoser, Blomkålfritters, Oliven- og Appelsinsalat, Osteflurrer, Melon med Honningdressing, og Semolina Halva. Det følger også med en nyttig oversikt over uttale av greske ord og en omfattende gloseliste.