I boken "Questions of Taste", som er den første av sitt slag på noe språk, retter filosofer som Roger Scruton og vinprofesjonelle som Andrew Jefford, forfatter av den prisbelønte boken "The New France", fokus mot vin som et objekt for persepsjon, vurdering og verdsettelse. Bidragsyterne utforsker forholdet mellom vinens egenskaper og vår forståelse av dem; koblingen mellom de vitenskapelig beskrivelige egenskapene ved vin og den bevisste opplevelsen hos vinsmakingen. De undersøker hva vi baserer våre kvalitetsvurderinger på, samt om disse vurderingene er subjektive eller objektive. Distinksjonen mellom kognitive og sensoriske aspekter ved smak blir også belyst. Videre diskuterer boken om vinnyting er en estetisk opplevelse, språkets rolle i beskrivelsen og evalueringen av vin, samt betydningen av vinens berusende effekt på oss. Bidragsyterne tar også opp verdien av å nyte vin sammen med andre, om uenighet fører til relativisme i smaksvurderinger, og om vi virkelig kan dele nostalgiske opplevelser av smak. Dette er en dypdykkende utforskning av vinens verden, både som en kunstform og en sosial opplevelse.