Boken 'Africali' har blitt kåret til en av sommerens beste kokebøker for 2024 av Forbes og Food & Wine. Denne vakre fusionskokeboken blander afrikansk mat med kalifornisk kultur, og gir leserne en mulighet til å skape deilige, unike måltider. Kiano Moju, forfatteren, har røtter som strekker seg til Kenya og Nigeria, født av en kenyansk mor og en nigeriansk far, men hun vokste opp i California. Under sine sommeropphold i Kenya fikk hun oppleve et rikt mangfold av tradisjonell mat, mens hverdagen i California var preget av afrikanske temafester med rettigheter som nigeriansk jollof-ris, moin moin (dampede bønnekaker), stekte kyllinglår og søtpoteter. I helgene og ved spesielle anledninger ble det servert kenyanse retter som samosa, sauterte grønnsaker og grillet kjøtt, samt barndommens favoritter fra Etiopia og Eritrea. Kiano beskriver sin matlaging som en feiring av kalifornisk mat, hvor smakene fra innvandrerkulturene blendes med statens landbruk og friske råvarer. 'Africali' gir dermed en ny vri på matlaging som feirer både kultur og smak.