Longlistet for Center for Fiction First Novel Prize og utnevnt til en 'Must Read' av Massachusetts Book Award, "Feast of Sorrow" tar leseren med til en verden preget av skandale, rikdom og de intrikate relasjonene i en romersk familie. Denne fengslende debutromanen, som Kirkus Reviews omtaler som 'vanedannende lesning', skildrer livet til mannen som inspirerte verdens eldste kokebok og de ambisjonene som til slutt førte til hans undergang. I det tjuesjette året av Augustus Cæsars regjering har Marcus Gavius Apicius én klar målsetning: å bli kulinarisk rådgiver for keiseren. For å sikre sin plass i historien som Romas fremste gastronom, investerer den velstående Apicius i en ung kokk ved navn Thrasius, for den formidabelt høye summen av tjue tusen denarer. Apicius er overbevist om at den talentfulle Thrasius vil være nøkkelen til hans kulinariske triumf. Med hjelp fra sin slavedreng oppnår han snart rykte for sine overdådige fester og utsøkte måltider. Samtidig finner Thrasius en ny familie i Apicius' husholdning, som inkluderer hans datter Apicata, hans kone Aelia, og hennes medhjelper Passia, som han blir dypt forelsket i.