I boken "Gateau" tar den James Beard-vinnende forfatteren Aleksandra Crapanzano oss med på en reise inn i hemmelighetene bak de enkle, men utsøkte kakene som pariserne lager hjemme. Fra de lettlagte yoghurtskakene til den tilsynelatende enkle bûche de Noël, og fra friske yuzu madeleines til alkoholholdige, melke-frie sjokoladekonfekter, byr Crapanzano på smakfulle oppskrifter som fanger essensen av det franske kjøkken. Vi har en tendens til å tenke på franske desserter som kompliserte og overdådige verk — i vårt hode ser vi kanskje for oss en delikat tart Tatin. Men virkeligheten er ofte en annen; hjemmelagde kaker, laget på en hverdagskveld uten mye styr, er hva pariserne faktisk lager og nyter. Gâteaux er enkle, smakfulle kaker, både søte og salte, som deles med familie og venner. Gjennom sine erfaringer i parisiske hjemkjøkken har Crapanzano oppdaget at den virkelige magien ligger i en bestemt savoir-faire — en unik fransk kompetanse som smelter sammen stil og funksjonalitet i alle livets aspekter. De fleste franske husholdninger forsøker ikke å konkurrere med sine restaurantkokker, bakere eller konditorer, for mange pariserne er naturlige kokker, og de aller fleste avslutter et måltid med en liten godsak.