Da Grace Young var barn, ble hun tidlig introdusert for wok hay av sin far – den ettertraktede og flyktige smaken som oppnås når mat tilberedes perfekt i en wok. Som voksen ønsket Young å gjenskape denne smaken i sitt eget kjøkken. Hennes søken etter mesterskap i wok-teknikken førte henne til ulike steder i USA, Hongkong og fastlandet i Kina. Sammen med den prisbelønte fotografen Alan Richardson søkte Young råd fra hjemme-kokker, profesjonelle kokker og anerkjente kulinariske lærere som Cecilia Chiang, Florence Lin og Ken Hom. Deres instrukser, historier og oppskrifter, samlet i denne vakkert utformede og illustrerte boken, gir ikke bare ekspertråd i kunsten å lage wok-mat, men fanger også essensen av en vakker og tidløs livsstil. Med fokus på å lage mat med alle sansene bringer 'The Breath of a Wok' teknikkene og smakene fra tradisjonell wok-matlaging inn i dagens kjøkken, og gjør det mulig for alle å oppnå wok hay i sin egen matlaging. IACP-prisvinneren Young deler sine detaljerte metoder og innsikter, noe som gjør denne boken til en uvurderlig ressurs for alle matentusiaster.