"Watermelon and Red Birds" er den aller første kokeboken som hyller Juneteenth, skrevet av matjournalist og kokebokforfatter Nicole A. Taylor, som har et tiårs erfaring med å observere denne viktige feiringen. Den 19. juni 1865, over to år etter at president Abraham Lincoln signerte Emansipasjonserklæringen, ankom generalmajor Gordon Granger til Galveston og utstedte General Order Number 3, som informerte folk i Texas om at alle slaver nå var frie. Et år senere, i 1866, samlet svarte texanere seg med musikk, dans og grilling—Juneteenth-feiringer. Disse festlighetene var preget av store grillfester med kunstneriske salater, rikelige dessertbuffeer, og oppreiste glass med «red drink», som er essensielle elementer i Juneteenth-samlinger. I "Watermelon and Red Birds" setter Nicole jubelen i høysetet. Som en mesterlig historieforteller og kokk, bygger hun bro mellom det tradisjonelle afroamerikanske bordet og 21-århundrets smaker gjennom sine historier og oppskrifter. Nicole syntetiserer alle steder vi har vært, alle mennesker vi stammer fra, og alle vi har blitt til.