Når våren våkner, bringer lyset med seg liv til både åkeren og menneskene, og vi lengter etter de ferske smakene fra sesongens grønnsaker. I løpet av sensommeren og høsten er åkeren fylt med farger og mangfold, og det kan være en utfordring å utnytte alt det kjære og delvis ukjente vi har tilgjengelig. Hvordan kan vi ta vare på de deilige smakene gjennom året? I "Sesongkokeboka" har den erfarne gartner-gastronomen Elisabeth Fagerland samlet et utvalg enkle, varierte og inspirerende hverdagsretter fra hele verden, hvor fokus ligger på norske, kortreiste grønnsaker i sesong. Fagerland deler sin ekspertise om grunnsmaker, tekstur og farger, noe som gjør oss mer selvsikre og fleksible på kjøkkenet. Boken gir deg også verktøyene til å møte både kostholdsråd og bærekraftsmål på en lettfattelig måte, samtidig som du handler mer lokal mat, noe som bidrar til økt selvforsyning i Norge. Oppskriftene er sortert etter sesong og type grønnsak, og er tilpasset ulike geografiske områder, enten du bor i nord eller sør. Mens hovedfokuset ligger på grønnsaker, har Fagerland inkludert et utvalg oppskrifter med kjøtt og fisk, slik at alle kan finne noe de liker. Dette er et nytt standardverk som fortjener en plass i det norske kjøkkenet og vil inspirere til matglede gjennom hele året.