Første gang utgitt i 1977, har denne boken fra en av Amerikas mest kjente og produktive landbruksskribenter raskt blitt en klassiker blant hageeiere og småbønder. Nå er "Small-Scale Grain Raising" oppdatert og tilgjengelig igjen, og gir en helt ny generasjon lesere en grundig introduksjon til et variert utvalg av både vanlige og mindre kjente spesialkorn samt relaterte feltavlinger. Her finner man alt fra mais, hvete og rug til bukkehornkløver, hirse, ris, spelt, lin og til og med bønner og solsikker. I en tid der stadig flere amerikanere søker lokalt produserte matvarer, har det vist seg som en utfordring å finne lokale kilder til korn, som i stor grad dyrkes på store, fjerne industrielle gårder. Samtidig har prisene på korn og de produktene som er laget av dem, steget kraftig på grunn av økte energikostnader og økt etterspørsel. I denne boken viser Gene Logsdon at alle som har tilgang til en stor hage eller en liten gård kan (og bør) tenke utenfor de tradisjonelle rammene.