Istria er et hjerteformet forland i den nordlige delen av Adriaterhavet, hvor rader av vinranker og oliventrær vokser i jorder av rød jord. Boken utforsker hvordan oppskrifter handler om mer enn bare instruksjoner; de er en samling av historier og tradisjoner, både personlige og kollektive, som vekkes til live hver gang en rett tilberedes. Med oppskrifter som spenner fra semolina-dumplings og okse- og svinekjøttgulasj til aprikosstrudel, får vi også et innblikk i regionens historie og kulturer, samt Paolas egen familiearv. Istrias kjøkken er en smeltedigel av innflytelser fra ulike nasjoner som Italia, Republikken Venezia, Østerrike, Ungarn og nå Slovenia og Kroatia, som alle har bidratt til regionens mangfoldighet. Med minner fra barndommen, tradisjoner som går tilbake i tid, og historier om de italienske istrianerne som fortsatt bor ved Adriaterkysten, er denne boken en hyllest til Istrias rike gastronomiske arv.