Kolkata, også kjent som 'Byen av glede', er en spennende by i Vest-Bengal med en rik gastronomisk arv. Ansett som Indias kulturelle hovedstad, er Kolkata en smeltedigel av gammelt og nytt, hvor mattradisjoner fra historiske Mughal, kinesiske, tibetanske og britiske koloniale kilder sammenfletter seg for å skape et unikt matlandskap som venter på å bli utforsket. Med en dyp kjærlighet for fisk, grønnsaker og desserter, legger bengalerne stor vekt på å spise godt, og deres himmelske regionale spesialiteter er høyt ansett. I denne blendende boken presenterer Rinku Dutt det beste av byens kulinariske tilbud med over 70 enkle oppskrifter som lett kan gjenskapes hjemme. Med imponerende mat- og reisefotografier får man et innblikk i Kolkatas unike atmosfære, en by som bobler over av energi og mangfold, rik på kulturelle tradisjoner, med populær gatekjøkken, en blomstrende restaurant- og kafé-scene, samt en dyp forankring i familiens mattradisjoner.