Sofra er en hjertevarm hyllest til Libanon, skrevet av mor-datter duoen Karima Hazim og Sivine Tabbouch. Navnet 'Sofra' betyr samling for å spise og drikke, og gjenspeiler den tradisjonelle familiedrevne måten å samles rundt ett bord. I boken tar Karima og Sivine oss med på en kulinarisk reise som utforsker de typiske libanesiske festene, og forteller historien om et mangfoldig og rikt kulturarv fra de ulike regionene i Libanon. Som en del av libanesisk diaspora i Sydney, Australia, bringer de leserne nærmere sitt hjemland gjennom spennende retter som inviterer til felleskap. Sofra byr på mors oppskrifter på vennlige, tradisjonelle og hjertevarme måltider – fra en stor gryte med fersk Warak Enab til et kullgrillet utvalg av Kafta og kjøttspyd, kombinert med en utsøkt Fattoush og næringsrik Tabbouleh. Parallelt med oppskriftene deler datteren Sivine vakre historier om matlaging, fellesskap og identitet, historier som ble overlevert i familiens kjøkken. Dette er en samling av rikelige og nærrende oppskrifter som har reist fra Tripoli, Beirut og videre til Sydney, og som forener mennesker gjennom felles matopplevelser.