I 2016 ble "Sourdough" av Sarah Owens anerkjent med James Beard Award i kategorien Baking & Desserts. Denne boken inneholder 101 oppskrifter som tar for seg baking med hele og spirede korn, samt hvordan man kan utnytte sesongens skatter og fremme helse gjennom naturlig fermentert mat. Etter mange år med baking av tradisjonelle bakevarer, oppdaget Owens at hun utviklet en alvorlig intoleranse mot ingrediensene i disse produktene, noe som hindret henne i å nyte sine favorittretter. Denne erkjennelsen førte henne til å søke etter sunne alternativer og fikk henne til å eksperimentere med surdeigsheving. Snart opplevde hun betydelig forbedring av sin fordøyelse og en ny inspirasjon i kjøkkenet. Denne reisen førte til etableringen av hennes håndverksbakeri, BK17, hvor hun begynte å dele næringsrike surdeigsbrød og delikatesser med sine naboer i Brooklyn. Surdeig og andre fermenterte matvarer opplever en gjenoppblomstring takket være deres rike smak og dokumenterte helsefordeler. I "Sourdough" avkrefter Sarah mytene om vedlikehold av en surdeigskultur, og gir innblikk i en fornyet opplevelse av baking.