SØR for Et Sted er en enestående kokebok, som bokstavelig talt tar leseren med på en kulinarisk reise gjennom Dale Grays liv, fra Sør-Afrika til Sør-Korea og den amerikanske sør. Denne boken har blitt ansett som en av de beste kokebøkene i 2023, ifølge både Tasting Table og Local Palate. Dale Gray, en kjent matblogger, deler sin unike fortelling om mat og minner som strekker seg tilbake til hennes oppvekst på de frodige slettene utenfor Cape Town. Her vokste hun opp i en tett sammenvevd familie som har røtter i området i generasjoner, og det er en utfordring å oppsummere hennes rike arv i noen få ord. Dales beskrivelser av Sør-Afrika gir innsikt i et folk formet av århundrer med kolonisering, slaveri, apartheid og vilje til interaksjon mellom mennesker fra Asia, Afrika og Europa. Dette gir en fargerik blanding av østlig, vestlig og afrikansk kulturarv. Etter å ha tilbrakt seks år med å undervise i engelsk i Sør-Korea, flyttet Dale senere til den amerikanske sør, hvor hun nå bor sammen med sin ektemann. Resultatet av hennes reiser er en unik kokebok fylt med deilige retter, som reflekterer de ulike kulturene og opplevelsene hun har hatt gjennom livet.