Denne åpen tilgang-boken gir en oppdatert oversikt over teknikker for genredigering som er anvendt på en rekke planter. Boken tar for seg de nyeste metodene og bruksområdene for både korn, rotfrukter og knoller, oljevekster, frukter og skogtrær, grønnsaker, belagde planter og alger. Det inkluderer aspekter som motstandskraft mot biotiske og abiotiske stressfaktorer, forbedret kvalitet, produksjon av legemidler, avkastning og tilpasning til klimaendringer. I tillegg undersøkes reguleringene i ulike land, mulighetene for patentering samt samfunnets oppfatning av anvendelsen av nye genomiske teknikker. Boken er skrevet av et tverrfaglig og flersektorielt fellesskap av anerkjente forskere og eksperter som tilhører COST Action nettverket PlantEd. Dette nettverket er primært europeisk, men inkluderer også bidrag fra forskere fra USA, Australia, Canada, Kina, India, Iran, Pakistan og Peru. Denne boken er rettet mot en bred gruppe lesere, inkludert studenter, akademikere, private og offentlige foredlere, samt andre aktører i verdikjedene for mat og bioøkonomi.