Denne tverrfaglige læreboken gir en lettfattelig og svært aktuell innføring i alle spesialområdene innen moderne enzymteknologi. Boken er delt inn i tre deler. I den første delen får leseren en grundig introduksjon til de grunnleggende prinsippene for enzymstruktur, reaksjonsmekanismer, enzymkinetikk, enzymmodellering og prosesskontroll. Den andre delen presenterer metoder for å finne, uttrykke, optimalisere, rense, immobilisere og bruke enzymer i uvanlige reaksjonsmedier. I den tredje delen beskriver ledende eksperter, ved hjelp av eksempler, nåværende anvendelser av enzymer i den kjemiske og farmasøytiske industrien, biomasenedbrytning, matproduksjon og prosessering, som tilsetningsstoffer i vaskemidler og rengjøringsmidler, for konstruksjon av biosensorer samt terapeutiske formål. Studenter på bachelor- og masterprogrammer innen biologi, kjemi, biokjemi og bioprosessering vil få tilgang til oppdatert kunnskap om praktiske anvendelser og utviklende industrier. Forfatterens flytende skriving gjør komplekse emner lett tilgjengelige.