Tilsetningsstoffer har blitt brukt i matproduksjonen i århundrer, med mål om å opprettholde og forbedre kvaliteten på maten, inkludert ferskhet, utseende, tekstur og smak. De fleste tilsetningsstoffer er syntetiske kjemiske forbindelser som klassifiseres som antioksidanter, antimikrobielle stoffer, fargestoffer og søtningsmidler. I løpet av de siste tiårene har flere syntetiske tilsetningsstoffer vært knyttet til negative reaksjoner hos mennesker, noe som har ført til at sikkerheten til disse stoffene har blitt vurdert og diskutert av internasjonale organisasjoner. Samtidig er det en økende etterspørsel fra forbrukerne etter mer naturlige og miljøvennlige matprodukter og tilsetningsstoffer. Resultatet er en gradvis erstatning av syntetiske tilsetningsstoffer med naturlige alternativer. Til tross for at bruken av naturlige tilsetningsstoffer er et aktuelt tema innen matvitenskap, har ingen tidligere bøker systematisk vurdert bruken av naturlige tilsetningsstoffer i matprodukter. "Natural Additives in Foods" presenterer en omfattende analyse av de nyeste fremskrittene innen bruken av naturlige tilsetningsstoffer.