I sin sjette utgave tilbyr denne anerkjente læreboken en omfattende guide til sanitærprinsipper for å sikre hygieniske praksiser og trygg mat for ansatte i matindustrien samt studenter. Den dekker viktige temaer relatert til forurensning, rengjøringsmidler, desinfeksjonsmidler og rengjøringsutstyr. Boken gir spesifikke instruksjoner om hvordan man kan anvende disse prinsippene for å oppnå hygieniske forhold innen både matprosessering og tilberedning. Denne oppdaterte utgaven inkluderer flere nye kapitler som dekker grunnleggende konsepter innen matvarehygiene, kilder til forurensning og hygiene, Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP), samt rengjørings- og desinfiseringsutstyr. Videre drøftes avfallshåndtering, bio-sikkerhet, allergener, kvalitetskontroll, skadedyrbekjempelse, egenskaper ved rengjøringsmidler og kriterier for valg, hygienisk konstruksjon, sanitære retningslinjer for mat- og serveringsvirksomheter, samt prinsipper for sanitærledelse.