Resilience and Food Security in a Food Systems Context
Produktbeskrivelse
Denne åpne tilgangs boken samler en rekke kapitler skrevet av internasjonalt anerkjente eksperter, kjent for deres grundige og kritiske synspunkter på spørsmål knyttet til motstandskraft og matsikkerhet. Boken vurderer nøye og kritisk hvordan begrepet motstandskraft kan fremme vår forståelse av og evne til å utforme og gjennomføre utviklingsintervensjoner i forhold til matsikkerhet og humanitære kriser. For å oppnå dette, tar boken avstand fra de snevre, etablerte banene innen jordbruk og handel, som har preget den tradisjonelle debatten om matsikkerhet i nesten 60 år. I stedet inntar den et bredere, mer helhetlig perspektiv, rammet inn rundt matsystemer. Grunnlaget for denne nye tilnærmingen er erkjennelsen av at i den nåværende post-globaliseringsæraen avhenger ikke mat- og ernæringssikkerheten for verdens befolkning utelukkende av landbrukets ytelse og handelsforestillinger, men snarere av hele (mat)systemets evne til å produsere, prosessere og transportere.