Boken 'The Archaeology of Food and Warfare' utforsker samspillet mellom matkultur og krigføring, to felt som har utviklet seg uavhengig av hverandre i flere tiår. Gjennom en rekke internasjonale kasusstudier, belyser denne antologien hvordan krig påvirker mattilgang og dietter, i tillegg til de omfattende konsekvensene av vold i samfunn. Emnene som tas opp spenner fra krigens innvirkning på daglig liv og ernæringshelse, til ritualer knyttet til mat og vold. Boken undersøker også hvordan krigføring påvirker forsyning av soldater og hvordan diett endres basert på status under krigstid. Videre analyseres logistiske utfordringer knyttet til militære kampanjer, sammen med voldsom konkurranse om ressurser for livsopphold. Denne variert perspektivrikdom har kommet frem som et resultat av nye måter å forstå vold på – ikke som et isolert fenomen, men som en prosess som forvandler sosiale, økonomiske og politiske strukturer. Forfatterne presenterer et tverrkulturelt perspektiv som belyser den transformative prosessen mellom mat og krigføring.