I de siste fasene av Prohibisjonen tillot den amerikanske regjeringen salget og konsumet av «ikke-berusende» øl, som hadde en alkoholinnhold på eller under 3,2% vektprosent. Gjenopprettelsen av øl, tillatt med tanke på å skape arbeidsplasser under Den store depresjonen, var en av president Franklin D. Roosevelts tidligste New Deal-politikker. I boken 'The Brew Deal' tar den økonomiske historikeren Jason E. Taylor leserne med på en reise gjennom den raske oppblomstringen av amerikanske bryggerier og viser hvordan øl bidro til en markant økonomisk gjenoppretting våren 1933. Taylor begynner med historiene om hvordan nasjonens 1 400 bryggerier ble hardt rammet av innføringen av Prohibisjonen i 1920. Han videreformidler de livlige debattene som førte til at Kongressen erklærte 3,2% øl som «ikke-berusende», og derfor tillatt under Prohibisjonen. Den 7. april feires nå som «Nasjonal Øldag», men den opprinnelige 7. april—da det lovlige ølet kom tilbake etter mer enn 13 års forbud—førte til støyende scener som gjør dagens Mardi Gras-feiringer tilsynelatende tamme i sammenligning.