Denne helhetlige guiden kombinerer vitenskapen bak kaninproduksjon med veterinærmedisin. Boken dekker hele spekteret av kommersiell kaninhold, inkludert intensive, semi-intensive og økologiske systemer for kjøtt, pels og lær. Med bidrag fra internasjonale eksperter tar boken for seg både praktiske og fundamentale emner. Leserne vil finne lettleste kapitler om: • kaninraser, det viktige i anatomien og fysiologien til lagomorfer • kaninproduksjon, med detaljer om dyrefasiliteter og gårdsdesign, internasjonal handel, prosessering av kaninkjøtt og biosikkerhet, inkludert et levende vedlegg om kjøttinspeksjon • forvaltning av kaninbesetninger og helsestell, med fokus på de nyeste funnene innen velferd og atferd, forebyggende medisin, antimikrobiell resistens og avmedisinering, samt obduksjon og prøvetaking • betydningsfulle sykdommer hos kaniner, inkludert encefalitozoonose cuniculi, kanin-enteropatier og mye mer • komplett veterinærbehandling, supplert med referanseverdier og retningslinjer for behandling. Denne boken er uunnværlig for alle som ønsker å forstå og optimalisere helse og produksjon av kaniner, enten i kommersielle eller hobbybaserte oppsett.