I tråd med tradisjonen for omfattende dekning, har den fjerde utgaven av "Fundamentals of Food Process Engineering" blitt oppdatert og revidert. Den nye utgaven av denne klassiske læreboken legger særlig vekt på problemløsning ved å inkludere teknologiske prinsipper som danner grunnlaget for prosessene, noe som gir en dypere forståelse av prosessen og gjør det lettere å velge bearbeidingsparametere for å maksimere produktkvalitet og sikkerhet. Boken inneholder også nyttig og vanskelig tilgjengelig data som er nødvendig for å utføre beregninger innen matprosessering. To nye kapitler er lagt til: aseptisk prosessering og emballasje, samt fremvoksende teknologier innen matprosessering. Én kapittel som omhandlet gjennomgang av matematiske prinsipper er fjernet. De nye kapitlene reflekterer den nåværende teknologiske utviklingen og vil være svært nyttige for både praktiserende matingeniører i akademia og næringsmiddelindustrien. De nye kapitlene inkluderer: Systemer for aseptisk prosessering med diagrammer av ulike utstyr, strømning og oppholdstid.