Å sikre optimale kosthold og ernæring for den globale befolkningen er en betydelig utfordring, preget av mange komplekse problemstillinger. For å oppnå matvaretrygghet for alle og beskytte helsen, er det nødvendig med funksjonelle, rettferdige og bærekraftige matsystemer. Matsystemer utgjør et intrikat nettverk av individer og institusjoner som er avhengige av godt styresett og politisk lederskap. Denne boken forklarer hvordan sammenkoblede matsystemer og politikk påvirker kosthold og ernæring i høy-, mellom- og lavinntektsland. I samspill med matskapsordninger avgjør disse systemene tilgjengeligheten, prisene og den ernæringsmessige kvaliteten på matvaretilbudet, noe som igjen har innvirkning på kostholdet som folk er villige og i stand til å spise. Leserne vil få en dypere forståelse av både nasjonale og internasjonale prosesser knyttet til matpolitikk og aktørene involvert. De vil også lære å kritisk analysere og debattere hvordan politikk og vitenskap påvirker kostholds- og ernæringsresultater.