Boken 'Grape Rootstocks and Related Species' gir en grundig oversikt over cirka 20 druesorter som spiller en avgjørende rolle i avlsprogrammer, samt en detaljert presentasjon av omtrent 150 av de mest kjente druerotslagene verden over. I dag har druerotslag en sentral funksjon i forhold til motstandskraft mot biotiske og abiotiske stressfaktorer, samt tilpasning av vinranker til ulike miljøforhold. Dette har åpnet opp for kommersiell vindyrking i områder som tidligere kunne ha blitt oversett. Rotslag kan tilpasses en rekke jordsmonnforhold, inkludert jordens tekstur, dybde, tilgjengelighet av næringsstoffer, pH, salinitet, kalkinnhold, vannavailability (tørke) og drenering. Rotslag kan også brukes til å endre sorten av podedrevet; dette påvirker tidspunktet for viktige fenologiske hendelser og har en indirekte innvirkning på designet av vinmarken. Det er utviklet rundt 1500 druerotslag globalt, hvorav cirka 50 er vanligvis brukt som kommersielle rotslag. Nordamerikanske arter utgjør omtrent 30 av disse, hvorav to tredjedeler er.