Boken "The Welfare of Fish" undersøker hvordan fisk opplever livet sitt, deres bemerkelsesverdige sanser og evner, samt hvordan menneskelige handlinger påvirker deres livskvalitet. Forfatterne tar for seg konseptet fiskebur og den vitenskapelige kunnskapen som ligger til grunn for inkluderingen av fisk i den moralske sirkelen, og hvordan denne kunnskapen kan endre måten vi behandler fisk på i fremtiden. I mange land er fisk allerede beskyttet av dyrevelferdslovgivning på lik linje med pattedyr, men i praksis er det fortsatt en betydelig kløft mellom hvordan vi etisk vurderer disse gruppene og hvordan vi faktisk behandler dem. Den dårlige behandlingen av fisk utgjør et massivt dyrevelferdsproblem innen akvakultur og fiske, både med hensyn til antallet dyr som påvirkes og alvorlighetsgraden av velferdsutfordringene. Takket være sitt tverrfaglige perspektiv vil denne tankevekkende boken appellere til fagfolk, akademikere og studenter innen dyrevelferd, kognisjon og fysiologi, samt forvaltning av fiske og akvakultur.