Springer Nature Switzerland AG

Tsukemono

Tsukemono

Produktbeskrivelse

En av de mest fascinerende hemmelighetene i japansk matlaging er en rekke side retter kjent som tsukemono (漬物). Ordet, uttalt 'tskay-moh-noh', refererer til 'ting som har blitt marinerte eller dyppet' (tsuke – marinert; mono – ting). Selv om tsukemono vanligvis lages av grønnsaker, er det også noen frukter, blomster og enkelte rhizomer som bevares på denne måten. Det er derfor mer presist å karakterisere dem som 'syltede matvarer'. Forberedelsen involverer en eller flere konserveringsteknikker, der ingredienser som salt, sukker, eddik, alkohol og urter brukes, i kombinasjon med metoder som dehydrering, marinering i salt og sure væsker, fermentering og curing. Prosessen med å lage tsukemono går langt utover en enkel metode for å bevare ferske råvarer som ellers ville blitt fordervet. I tillegg til den ernæringsmessige verdien stimulerer retten appetitten, gir deilige smaksopplevelser og forbedrer fordøyelsen, alt mens den opprettholder en elegant enkelhet og estetisk tiltalende fremtoning.

Prishistorikk

Lavest
334 KR
Høyest
351 KR
Gjennomsnitt
344 KR
Median
344 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke Springer Nature Switzerland AG
Navn Tsukemono
GTIN/EAN/ISBN 9783030578619
Kategorier Bøker