Mat- og landbruksstandarder har nylig fått en fremtredende plass på både nasjonale og internasjonale dagsordener. Det er økende bekymringer knyttet til makten til Verdens handelsorganisasjon (WTO), som setter søkelys på de sammenvevde forholdene mellom miljøbeskyttelse, arbeids- og menneskerettigheter, samt standardene som brukes i produksjonen og distribusjonen av våre matvarer og fiber globalt. I utviklingsland spiller landbruksgrader og -standarder en viktig rolle i omstruktureringen av ansvarsfordelingen mellom ulike offentlige og private aktører innen markedereform. Denne originale og informative samlingen av studier om agri-matstandarder i den moderne økonomien tar opp disse spørsmålene og bidrar til å definere omfanget av den fremvoksende studien av politikken rundt standardsetting. Etter et innledende essay som behandler de mange måtene å tenke på, tilnærme seg og definere mat- og landbruksstandarder, presenteres elleve casestudier som gir et rikt datagrunnlag som vurderer prosessene, dynamikken og potensielle konsekvenser av disse standardene.