Boken "Food Materials Science" gir en grundig innsikt i vitenskapen bak prosessene som strukturerer mat, samt hvordan denne kunnskapen kan anvendes i design av matprodukter. Som den første boken i sitt felt, fungerer den som en uvurderlig referanse for fagfolk og studenter. I dagens moderne næringsmiddelindustri er det et legitimt mål å skape merverdi fra råvarer. For å oppnå dette må bedrifter forstå forbrukernes preferanser og utvikle produkter som tilfredsstiller etterspørselen. Kvalitet, bekvemmelighet og sikkerhet er de viktigste faktorene som driver den moderne næringsmiddelindustrien. Produksjon av matvarer innebærer fremstilling av milliarder av standardiserte produkter som må være rimelige, næringsrike, trygge og appetittvekkende for forbrukernes smak. Matprodukter er komplekse, flerkomponent og strukturerte spiselige materialer som må overholde fisikkens lover og de grunnleggende prinsippene innen ingeniørfag. I løpet av de siste 20 årene har designet av matprodukter med spesifikke funksjoner utviklet seg betydelig, drevet av vitenskapelig kunnskap fra disipliner som polymerteknologi.