Boken "Food Safety = Behavior" undersøker hvordan man oppnår suksess innen mattrygghet ved å gå utover tradisjonelle metoder som opplæring, testing og inspeksjon for risikostyring. Den fremhever behovet for en dypere forståelse av menneskelige faktorer som påvirker mattrygghet. I dag er det mye dokumentasjon tilgjengelig om spesifikke mikrober, tids- og temperaturprosesser, post-prosess forurensning og HACCP - ofte omtalt som de harde vitenskaper. Imidlertid er det lite publisert om menneskelig atferd, som ofte refereres til som de "myke" aspektene. Når man ser på utviklingen av matbårne sykdommer de siste tiårene, samt offentliggjorte data om manglende overholdelse av regler knyttet til risikofaktorer for mattrygghet, er det klart at de myke aspektene fortsatt er de krevende. Til tross for at tusenvis av ansatte har fått opplæring i mattrygghet rundt om i verden, er det brukt millioner globalt på forskning innen mattrygghet, og utallige inspeksjoner og tester har blitt utført både hjemme og i utlandet, står mattrygghet fortsatt igjen som en betydelig offentlig utfordring.