Boken "Food Safety = Behavior" utforsker samfunnsmessige og menneskelige aspekter ved mattrygghet, og påpeker at suksess innen dette feltet krever mer enn bare tradisjonell opplæring, testing og inspeksjon av risikofaktorer. Mens mye forskning har blitt gjort på spesifikke mikrober, tids- og temperaturprosesser, post-prosess forurensning og HACCP, er det en mangel på publikasjoner og diskusjoner om menneskelig atferd - det som ofte kalles det "myke" stoffet. Gjennom observasjoner av trender innen matbåren sykdom de siste tiårene, samt publiserte data om samsvarsproblemer med mattrygghetsfaktorer, blir det klart at det "myke" stoffet fortsatt er den virkelige utfordringen. Til tross for massiv opplæring av ansatte over hele verden, et betydelig investeringsbeløp i forskning og utallige inspeksjoner og tester både nasjonalt og internasjonalt, står vi overfor en vedvarende utfordring når det gjelder mattrygghet. Denne boken oppfordrer til en dypere forståelse av menneskelig atferd i arbeidet med å redusere risikoen for matbårne sykdommer.