Denne boken er en avgjørende publisering som har som mål å forbedre matsikkerheten i lys av økende proteksjonisme innen global landbrukshandel. Forfatterne fremhever at de globale handelssystemene i økende grad har blitt forvrengt av fremvoksende handelskonflikter mellom hovedaktører som USA, Kina, EU og Russland, samt av handelspolitikker i mange andre land. I lys av de nylige forstyrrelsene av globale matforsyningskjeder som følge av utbruddet av COVID-19, utforsker boken konsekvensene av administrative restriksjoner, tolløkninger og andre former for proteksjonisme på matsikkerheten. Gjennom flere tiår har bekymringer knyttet til matsikkerhet vokst i takt med verdens befolkningsøkning. Mer enn to milliarder av verdens fattigste mennesker bruker opptil 70 % av sin disponible inntekt på mat. I 2020 avdekket den pågående pandemien akkumulerte problemer. Mange land er avhengige av landbruksimport, og lockdowns samt forstyrrelser i matproduksjon og forsyningskjeder har ytterligere komplisert situasjonen.