I de siste årene har forskere over hele verden i økende grad rapportert om betydningen av balanse mellom syre og base i kroppen. "Acid-Alkaline Food Guide" er utformet som en lettfattelig guide til de mest vanlige matvarene som påvirker kroppens pH-nivå. Den andre utgaven av denne bestselgeren er utvidet for å inkludere mange flere nasjonale og internasjonale matvarer. Oppdatert informasjon utforsker (og motbeviser) mytene om pH-balanse og kosthold, og veileder leseren til kosttilskudd som kan hjelpe kroppen med å oppnå en sunn pH-verdi. Boken begynner med å forklare hvordan den syre-alkalisk miljøet i kroppen påvirkes av mat. Den presenterer deretter en liste over tusenvis av matvarer og deres syre-alkalisk effekter. Dette inkluderer ikke bare enkeltstående matvarer som frukt og grønnsaker, men også populære kombinasjoner og til og med vanlige fastfood-alternativer. I hvert tilfelle vil du ikke bare oppdage om en matvare er syredannende eller alkaliserende, men også lære hvor sterkt den aktuelle matvaren påvirker kroppens pH.