I "Blood and Guts" tar den erfarne vitenskapsjournalisten Richard Hollingham leserne med på en fascinerende reise gjennom kirurgiens historie. Boken gir oss en privilegert plass i operasjonssalen ved University College Hospital i London, der den verdensberømte viktorianske kirurgen Robert Liston utfører en bemerkelsesverdig amputasjon på bare tretti sekunder – fra første kutt til siste sting. Innovasjoner som Joseph Listers antiseptiske teknikker, den første åpen hjertekirurgien, og Walter Freemans lobotomioperasjoner, samt en rekke andre banebrytende hendelser, bringes til liv med levende detaljer i disse sidene. I dag er fantastiske kirurgiske gjennombrudd i stand til å gjøre amputasjoner av lemmer, ansiktstransplantasjoner og en rekke andre operasjoner som tidligere var utenkelig, til virkelighet. Men veien hit har ikke vært en enkel reise med medisinsk fremgang. Dette er populærvitenskapelig skriving på sitt beste. "...en rask og underholdende lesning fylt med dramatiske operasjoner som ender i katastrofer eller triumfer, og en variert rekke helter og skurker." - Kirkus Reviews