«Stalking the Blue-Eyed Scallop» er en klassiker innen foraging og matlaging, først utgitt i 1964, og har siden den tid blitt en av de mest verdsatte bøkene om sjømat i USA. Forfatteren, Euell Gibbons, vokste opp under den vanskelige perioden kjent som Dust Bowl, hvor han forsynte familien sin ved å samle inn ville matressurser. Senere i livet reiste han langs kystene i Nord-Amerika og Hawaii for å forske på og samle sjømat. Gibbons benyttet sin omfattende erfaring og forskning til å utvikle sin anerkjente «Stalking»-serie, bøker som har blitt en del av det amerikanske språket og som fortsatt fungerer som en uvurderlig ressurs for seriøse foragere. I denne boken deler Gibbons sin kunnskap om hvordan man kan finne fantastiske matvarer i alle kystområder i Nord-Amerika. Boken inneholder også mange illustrasjoner for identifikasjon, samt hundrevis av oppskrifter og kokketips, fra fyldige chowders og klammeselskaper til enkle delikatesser som kokte strandsnegler dyppet i smeltet smør.