I italiensk betyr 'stagioni' 'årstider', og denne boken hyller fruktene og grønnsakene fra Italia samt rettene som feirer dem. Forlat de vanlige assosiasjonene knyttet til ordet 'sesongbasert': sannheten er at det er mest velsmakende å spise i takt med årstidene, noe italienerne kjenner bedre enn noen andre. Fra de søteste tomatene i august, som bare får et snev av den beste olivenoljen, til det vakre, bitre radicchioet som ankommer i oktober og livner opp risottoer og solide salater gjennom hele vinteren. Når årstidene skifter, skifter også appetitten. Om vinteren lengter vi etter dampende skåler med trøstende suppe og hauger med pasta for å motvirke kulden. Om sommeren ønsker vi oss tallerkener med sprø grønnsaker og kjegler med høye iskremsmult. 'Stagioni' tar oss tilbake til det enkle: til å arbeide med det som er tilgjengelig og ikke lete etter det som ikke er der, og til å forstå at ofte er mindre mer. Dette handler om å strippe ned, lage enkel mat og virkelig sette pris på naturlige smaker.