I "Sun, Sea, Soil, Wine" tar Richard Olsen-Harbich oss med på en reise gjennom Nord-Forks unike vinproduksjon. Som Long Islands mest erfarne vinmaker, gir han en innsiktsfull fremstilling av hvordan denne regionale vinindustrien har utviklet seg. Med en barndom fylt av drømmer om å bli bonde, vokser Olsen-Harbich opp nær New York City, for deretter å studere vitikultur ved Cornell. Etter endte studier returnerer han til Long Island, der han står overfor utfordringene i en spirende vinregion som var på jakt etter sin identitet. Med lite kunnskap og erfaring, begynner han sitt livslange prosjekt for å mestre kunsten og vitenskapen bak vinraskultur mindre enn 90 miles fra Manhattan. I løpet av de siste femti årene har Nord-Forks idylliske kystbyer og beskjedne potetåkre blitt forvandlet til en av landets mest imponerende suksesshistorier innen landbruk, og vinner anerkjennelse fra vinanmeldere over hele verden. Olsen-Harbich dokumenterer den bemerkelsesverdige utviklingen av vinproduksjonen på Nord-Fork fra de historiske fiaskoene i kolonitiden til moderne bragder, og gir en dypere forståelse for hva som virkelig ligger bak produksjonen av kvalitetsvin i denne spesielle hjørnen av verden.