Sukkerets potensielt giftige effekter er nå godt kjent, og dette gir en ny dimensjon til bakingen. I boken 'Sugar-Free Baking' av Sue Simkins lærer du hvordan du kan nyte de deilige matrettene du liker, samtidig som du kutter ned på sukkeret ved å bruke naturlige sukkerersubstitutter. I denne inspirerende kokeboken finner du en rekke sukkerfrie oppskrifter, som er både sunnere og smakfulle. Oppskriftene omfatter blant annet - saftige brownies - luftige muffins - møre svampekaker og fruktkaker - smakfulle scones, paier og terter. De deilige oppskriftene i denne boken benytter xylitol som et naturlig sukkerersubstitut, kjent for sine fordeler for tennene og et godt alternativ for personer med diabetes. Xylitol inneholder også færre kalorier enn sukker, noe som gjør at du kan nyte bakingen uten å bekymre deg for vekt. Fordi xylitol har den samme søtheten som sukker, kan du bruke nøyaktig samme mengde som du ville ha brukt sukker i dine bakervarer.