Jenne Claiborne vokste opp i Atlanta, hvor hun nøt klassisk Soul Food som fluffy kjeks, røkt pølse og bestemorens søtpotetpai. Da hun bestemte seg for å bli veganer, fryktet hun at hun måtte gi avkall på disse tradisjonene. Istedenfor å gi opp, brukte hun årevis på å tilpasse og eksperimentere med plantebaserte ingredienser for å skape deilige måltider som også ivaretar sjelen. Resultatet av dette arbeidet er hennes debutkokebok, "Sweet Potato Soul", som inneholder 100 veganske oppskrifter som gir en ny vri på sørlig matlaging på overraskende og smakfulle måter, luksuriøst illustrert med fargerike fotografier. Jenne gjenoppliver den lange tradisjonen med bruk av friske, lokale råvarer i retter som Kokosnaltesalat og Stekt blomkålkylling. Hun improviserer med nye smaker i Jackfruit-slidere med pære og BBQ samt Søtpotet-Tahini-kaker. Hun hyller de plantebaserte røttene i maten med sin eget Bootylicious Gumbo og den smakfulle Georgia-vannmelon- og ferskensalaten. I tillegg oppdaterer hun klassikere med Jalapeño Hush Puppies og sin favoritt, Søtpotet-kanelboller.