Biokatalyse er prosessen hvor hastigheten av en kjemisk reaksjon økes ved å tilsette et stoff, kjent som biokatalysator. Enzymer og hormoner er typer biokatalysatorer. Enzymer er stoffer som fungerer som katalysatorer i levende organismer, og de regulerer tempoet i kjemiske reaksjoner uten å endre seg selv. De spiller en avgjørende rolle i katalyse av ulike reaksjoner, som produksjon av alkohol gjennom fermenteringsprosesser, samt osteproduksjon ved nedbrytning av melkproteiner. Bruken av enzymer i storskala kjemisk syntese er økende, og en dypere forståelse av enzymers reaksjonsmekanismer kan være nyttig i utvikling av legemiddelmål og leveringssystemer. Denne boken er en verdifull samling av temaer som omhandler de enzymatiske grunnlagene og bruken av biokatalyse. Den er spesielt utformet for studenter som søker en grundig referanse om enzymer og biokatalyse. Boken inkluderer også en rekke ferske forskningsresultater for å holde leserne oppdatert.