"Les diners de Gala" er en unik hyllest til smaksopplevelser og gastronomisk nytelse. Salvador Dalí, en mester av surrealismen, oppfordrer leserne til å slippe bekymringene om kalorier og heller omfavne den livlige, aggressive og impertinente gleden ved å spise. Denne boken tar oss med inn i de legendariske middagsfestene som Dalí og hans muse og ektefelle, Gala, var kjent for. I 1973 ga Dalí ut denne kokeboken som ikke bare presenterer 136 oppskrifter fordelt på 12 kapitler, men som også gir et innblikk i de sansemessige og fantasifulle elementene i deres berømte sammenkomster. Oppskriftene er organisert etter måltidssykluser, og omfatter også lekne oppskrifter på afrodiasiske retter. Ved siden av de kunstnerisk illustrerte sidene av Dalí, finner vi hans ekstravagante refleksjoner over emner som middagsprat, der han hevder at 'kjeven er vårt beste verktøy'. Boken er et must for alle som ønsker å utforske det surrealistiske i både liv og mat.