«La mat være din medisin, og medisinene dine komme fra maten.» - Hippokrates, 2400 f.Kr. Da 'medisinens far' ytret disse berømte ordene, hadde krydder like stor betydning for medisin, balsameringsprosesser, konservering av mat og maskering av ubehagelige lukter, som de hadde i mer hverdagslige matlagingsaspekter. Forfatteren James A. Duke forutser at krydder som kapsikum, kanel, hvitløk, ingefær, løk og gurkemeie vil få en større medisinsk betydning igjen, ettersom de økonomiske kostnadene og bevisstheten rundt bivirkningene av reseptbelagte legemidler øker. Hver krydder inneholder trolig tusenvis av nyttige fytokjemikalier, mens legemidler vanligvis kun inneholder én eller to. Oppdag vitenskapen bak folketroen: Krydder er viktige medisiner som har bestått de empiriske testene gjennom årtusenene. Nærmere 5000 år siden hevdet Charak, 'faren til ayurvedisk medisin', at hvitløk renser blodet, reduserer svulster, og fungerer som et afrodisiakum. I dag bekrefter forskere at det tyner blodet, forhindrer kreft og øker libido.