Denne nyeste utgaven av Fennema's Food Chemistry, som har vært anerkjent som den mest respekterte referansen innen matkjemi i over 30 år, innfrir og overgår nok en gang kvaliteten og den omfattende informasjonen som dens forgjengere har satt standarden for. Alle kapitler har blitt oppdatert for å gjenspeile de nyeste vitenskapelige fremskrittene, og der det er hensiktsmessig, har fokus blitt utvidet og utviklet for å gi leserne innblikk i den nyeste staten av kunnskap innen kjemi i matindustrien. Denne utgaven introduserer nye redaktører og bidragsytere som er anerkjente eksperter på sine områder. Den femte utgaven inneholder et helt nytt, omskrevet kapittel om vann og is, skrevet på en lettfattelig måte som passer for både fagfolk og bachelorstudenter. I tillegg har ti tidligere kapitler blitt grundig revidert og oppdatert, hvorav to får omfattende oppmerksomhet i den nye utgaven. Kapittelet om karbohydrater (kapittel 3) er utvidet til å inkludere en seksjon om Maillard-reaksjonen, samt omlagte systemer i grunnleggende form.