Produktbeskrivelse
Saffran, en av de mest kostbare krydderne i verden, dyrkes hovedsakelig i land som Iran, India, Spania, Hellas, Italia, Pakistan, Marokko, samt i enkelte sentralasiatiske nasjoner. Tidligere var saffran primært kjent for sin smak og gastronomiske verdi, men nyere forskning har avdekket en rekke medisinske egenskaper, inkludert antimikrobielle, antikreftfremkallende og antioksidanteffekter. Dette har ført til økt interesse for planten. Boken gir en grundig oversikt over saffran, og tar for seg en rekke viktige emner som historisk bakgrunn, areal bruk for produksjon, avkastning og anvendelser, botanisk økofysiologi, produksjonsteknikker, vanning, skadedyr, sykdommer og ugress. I tillegg belyses genetikk, sterilitet, reproduksjon og produksjon av sekundære metabolitter ved hjelp av in vitro-metoder. Økonomiske aspekter, urfolks kunnskap om saffranproduksjon, prosessering, kjemisk sammensetning og kvalitetskontroll, samt forskningsstrategier er også viktige temaer som dekkes i denne omfattende boken.