For ledere i restaurant- og hotellbransjen uten regnskapserfaring, kan regnskap og økonomistyring ofte virke utilgjengelig. Likevel er en forståelse av grunnleggende regnskapsprinsipper en essensiell del av ledelsesoppgaver. Denne boken gir en lettfattelig fremstilling av de mest relevante regnskapsteknikkene og informasjonen for ledere innen gjestfrihetsbransjen. Boken viser hvordan man kan organisere og analysere regnskapsdata for å ta faktabaserte beslutninger med selvtillit. Med sin praktiske tilnærming gir den fjerde utgaven: * * Rask utvikling av leserens evne til effektivt å bruke og tolke regnskapsinformasjon for å forbedre beslutningstaking og kontroll i organisasjonen. * * En demonstrasjon av hvordan en passende analyse av finansielle rapporter kan fremme forretningsstrategien fra et veloverveid grunnlag. * * Presentasjon av nye regnskapsutfordringer innenfor konteksten av ulike land og valutaer. * * Utvikling av ferdigheter i de sentrale regnskapsbegrepene gjennom finansielle analyser.