Agroøkologi ligger i frontlinjen for transformasjonen av våre matsystemer. Denne bestselgende læreboken gir en grunnleggende forståelse for alle aspekter ved denne forvandlingen: landbruk, økologi, økonomi, samfunn, kultur og politikk. Boken argumenterer for nødvendigheten av endringer i matsystemet, forklarer prinsippene og praksisene som ligger til grunn for en økologisk tilnærming til matproduksjon, og skisserer en visjon for et matsystem basert på rettferdighet og større kompatibilitet med planetens livsoppholdssystemer. I den fjerde utgaven har det kommet til flere nye kapitler, blant annet: et kapittel om alternativer til industrielt landbruk, som dekker likheter og forskjeller mellom ulike tilnærminger til bærekraftig landbruk; et kapittel om økologisk skadedyr-, ugress- og sykdomshåndtering; et kapittel om by- og peri-bylandbruk; et kapittel om landbruk og klimaendringer; samt en revidert analyse og kritikk av matsystemets dyptforankrede forhold til den utvinningkapitalistiske verdensøkonomien, som reflekterer ideer fra fremvoksende tankeretninger.