Ancient Jewish Food in its Geographical and Cultural Contexts
Produktbeskrivelse
Boken "Ancient Jewish Food in its Geographical and Cultural Contexts" representerer den første grundige studien av mat i talmudisk litteratur sett i lys av geografiske og kulturelle kontekster. Den undersøker hvordan mat og matkultur ble delt mellom jøder og deres ikke-jødiske naboer i Østen i senantikken. Ved å bruke både eldgamle skriftlige kilder og arkeologiske bevis, setter boken matvarene nevnt i Misjna og den palestinske Talmud i en grekisk-romersk kontekst, samt de babylonske Talmud og ge'onim i persiske og arabiske sammenhenger. Den tar for seg metoder for matlaging og deres betydning for det antikke kostholdet, og analyserer også forholdet mellom mat, status og kultur. I motsetning til de aristokratiske forfatterne i den klassiske litteraturen, hadde de rabbiniske forfatterne av talmudisk litteratur et større fokus på den dagligdagse maten. Ved å kombinere studie av både talmudiske kilder og arkeologiske funn, gir denne boken et nytt perspektiv på kostholdet, livsstilen og kulturen til vanlige mennesker.