I boken 'Aquaculture Landscapes' utforsker Michael Ezban hvordan landskapsarkitektur på gårder, rev, parker og i byer er designet for å integrere livene til fisk og mennesker. For første gang i historien bidrar nå akvakultur mer til fiskeutvalget for menneskelig konsum enn fisken som fanges i havet. Akvakultur har utviklet seg til den raskest voksende matproduksjonssektoren globalt, men dens betydning strekker seg langt utover kun å omdanne fisk til mat. 'Aquaculture Landscapes' gjenoppretter akvakultur som en praksis med en dyp historie for å skape ekstraordinære landskap. Disse landskapene er preget av og beriket gjennom interavhengighet mellom arter, performative økologier, samarbeidspraksiser og estetiske opplevelser mellom mennesker og fisk. Boken presenterer over tretti samtids- og historiske landskap, spredt over seks kontinenter, med innsiktsfulle diagrammer og livfulle fotografier. Blant den omfattende dekningen finner vi et spesielt fokus på bybaserte akvakulturprosjekter.