Boken 'Biodiversity, Food and Nutrition' tar for seg de betydelige utfordringene knyttet til dårlige kosthold og ernæring som følge av dagens matsystemer, samt hvordan biologisk mangfold og økosystemtjenester kan bidra til å løse disse problemene. Det er et presserende behov for en fler-nivå og tverrsektoriell tilnærming som forbinder bevaringen og bærekraftig bruken av matens biologiske mangfold for å håndtere kritiske utfordringer i våre nåværende matsystemer, inkludert underernæring. Basert på forskning fra Biodiversity for Food and Nutrition Project (BFN), som har som mål å bedre knytte biodiversitet, dietter og ernæring, presenterer boken en tverrsnasjonal analyse av initiativer som har fremmet lokalt matmangfold i fire land: Brasil, Kenya, Tyrkia og Sri Lanka. Boken gir en omfattende oppsummering av BFN-prosjektets resultater i hvert av de fire landene, samt lærdommene som er høstet og hvordan dette arbeidet kan oppskaleres eller anvendes i andre regioner. Den understreker at strategisk fremming og bruk av matens biologiske mangfold er avgjørende for å takle globale ernæringsutfordringer.